— Zene

— 2012. May 2. 08:28

— Írta: Velkei Zoltán

Majenta – Jimmy Edgar harmadik albumáról

Annak idején Jimmy Edgar második lemezére nagyon sokat kellett várni, és ez helyenként érződött is rajta. Vajon mire lehet számítani egy olyan gyűjteménytől, ami az előző után nagyon gyorsan itt van?

Nincs túl sok megfejtenivaló a Majentát illetően: Jimmy Edgar harmadszor is beveti ugyanazt, amivel híressé vált, ám hiába a sokadik önismétlés, a koncepció még mindig működik. Vannak persze elvétve kisebb mértékben kilógó, enyhébb újdonságérzetet keltő számok is, mint például a technós This One’s For The Children és Let Yrself Be, de ezek inkább csak Berlinre és a partiéletre reflektálnak, különösebben mély elgondolások nélkül. Persze egy Jimmy Edgar-lemeznek nem is kell feneketlenül mélynek lennie, bőven elég, ha helyén van az electro és a funk, aztán már csak pár szexi vokál kell, és igazából rendben vagyunk. Ezt pedig magabiztosan hozza a Majenta sőt, akadnak itt is olyan felvételek, amik idővel felnőhetnek az életmű olyan kimagasló slágerei mellé, mint az I Wanna Be Your STD, vagy a Hot, Raw, Sex.

A Take Me On The Sex Drive kétségkívül az egyik ilyen darab, és igazán érdekes, hogy akkor sem lenne ez másként, ha 2006-ban, vagy 2010-ben halljuk ezt a szerző valamelyik albumán, annyira passzol a dolgaihoz. S ott van zárásként az In Deep, aminél nehéz megtalálni a megfelelő szavakat, mert olyan fülledt hangulata van, hogy az ember gondolkodni felejt el először. Úgyhogy Jimmy Edgarnak ismételten lehet örülni, továbbra is nagyon ért ahhoz, amivel a kenyerét keresi. Még az átvezetésnek szánt rövidebb témák – Attemp To Make It Last, Hrt Real Good – is pofátlanul dögösek, és fülbemászó dallamuk van. Vagyis, ha a Majenta vélhetően nem is fog forradalmat kirobbantani és nem is a legjobb Jimmy Edgar-anyag, ami fellelhető, de attól még piszkosul jó. (Négyes.)


Jimmy Edgar – Switch Switch