— Zene

— 2011. July 13. 12:05

— Írta: Varga Csaba

Megatorony épül a Sziget Fesztiválra

A Vodafone ma reggel dobta át látványtervekkel megspékelt közleményét arról, hogy mivel készülnek az idei Szigetre. A márkázott marketing bullshitet félretéve is érdemes megnézni, hogy milyen építkezésbe fognak a srácok a fesztivál közepén: egy 30 méter magas tornyot húznak fel a világ legnagyobb LED kijelzős mobil játékával.

Digitális Kánaánnak nevezi a telkom cég azt a monstrumot, amit a Szigetre készülnek felhúzni idén. A 30 méter magas toronyban lesz kütyünyomogató lounge, hatalmas kivetítőn játszható játék, amit mobilról lehet irányítani, itt kap helyet majd a VIP részleg is, a tetején pedig kilátó üzemel majd, ahonnan igencsak madártávlatból lehet szétnézni a fesztivál területén. A toron falán terül majd szét az a 250 négyzetméteres LED fal, ahol egyrészt a már említett játék kivetítése zajlik majd, de itt kerül levetítésre minden nap egy Kiégő Izzók által komponált, Fénysebességgel a jövőbe címre keresztelt vizuál-performansz is.

Hogy kicsit könnyebben elképzelhető legyen, hogy mekkora épületről beszélünk, alább néhány látványterv, és emellé képzeljétek hozzá azt, hogy 30 méter az nagyjából egy tízemeletes ház. Magasról fogunk lenézni, na.