— Zene

— 2012. February 28. 22:37

— Írta: Velkei Zoltán

Menő ambientválogatás dizájnőrülteknek

A Stroboscopic Artefacts kiadóról az elmúlt egy évben rengetegszer írtunk: nem csak, hogy újra megszerettették velünk az idm-et, és megreformálták a technót, de sokszor még a kinézetre is adtak. Most minden eddigit felülmúlnak. Gyönyörű zenék és klassz dizájnmegoldások a kattintás után.

Március 15-én jelenik meg Stellate 1 címmel a kiadó első hivatalos ambient válogatása, ami nyolc felvételt fog tartalmazni nem kisebb nevektől, mint Lucy, Perc, Kevin Gorman és Borful Tang. Már önmagukban a hanganyagok is gyönyörűek: hol elvágyódó, a galaktikus csendet meghitt minimálszimfóniával megzenésítő kompozíciók, hol rendkívül bensőséges, intim miniatűrök várnak a hallgatóra. A Stroboscopic Artefacts a Soundcloud-oldalára felpakolt kétperces részleteket a zenékből, a stílus kedvelőinek mindenképpen ajánlatt meghallgatni őket:

Itt azonban nem ér véget még a történet, a kiadvány ugyanis olyan csomagolásban érkezik, amilyet ritkán látni. Két átlátszó tízinches bakeliten lesznek meghallgathatóak a felvételek, szép dizájnnal megtervezett védőborításban, fémtokos megoldással. A kézzel számozott művészi borítókat az Oblivious Artefacts jegyzi, és összesen háromszáz darab fog forgalomba kerülni a válogatásból. Természetesen ennek a csodának sajnos az ára az, ami nagyon gyorsan visszaránthat minket a földre, ugyanis nem olcsó: 45 font, 50 euró, vagy dollár. Mindenesetre, aki elő szeretné rendelni, az ne habozzon, mert a tendencia azt mutatja, hogy ezek a ritkaságok a csillagászati összegük ellenére is rendkívül hamar elkelnek.