— Zene

— 2009. July 13. 18:32

— Írta: Kalugyer Roland

Mozgolódik a francia ambient-páros: felvezető track az Air új albumához

Air - Love 2Kicsit lemaradtunk a 2007-es Pocket Symphony után újra albumot kiadni készülő Air ügyében, de most összeszedjük, mi is a helyzet a ’90-es évek ambientjének európai úttörőivel. Az említett nagylemez még egészen októberig várat magára, de kedvcsináló gyanánt elhintetettek egy véglegesnek aposztrofált lemezborítót, illetve ami még annál is fontosabb, bedobtak egy ingyen letölthető számot, a Do The Joy-t, aminek megszerzéséhez mindössze egy mailcímre meg egy-két személyes adat bepötyögésére van szükségünk. (Ha ismerős a módszer, igen, például a legutóbbi Coldplay is így érkezett, a Violet Hill felvezetésével.)

Az albumborító fentebb látható, és csak remélni lehet, hogy alszanak erre még egyet-kettőt, mivel eléggé jó eséllyel pályázhat az év legkevesebb kreativitást igénylő cover artja címéért (ráadásul úgy néz ki, hogy akár egy huszadrangú kelet-európai AOR-banda diszkje is figyelhetne alatta). Ennek fényében a Do The Joy még jobban felbosszantja az embert, mert egy nagyívű parasztvakítás áldozatának hiheti magát – egy kis zongora, egy kis szintieffekt, zajos gitár mellett valami gégemikrofonos, Daft Punk-szerű szövegelés megy. Ennyi. Értékelhetetlen szar az egész szám sajnos, még a néhol nem túl acélos Pocket Symphony leggyengébb trackje is köröket ver rá.

Összeségében viccnek is rossz az egész, reméljük, hogy csak médiahack vagy pillanatnyi átgondolatlanság áll a háttérben, egyébiránt számítsünk a legrosszabbra. A Hooverphonic már égett egy nagyot a legutóbbi lemezével (oda is lett az énekesnőjük), de a mainstreamben jobban látszanak a lángok.