— Zene

— 2009. February 12. 19:27

— Írta: Varga Csaba

Novarock 2009: Metallica, Slipknot, Killswitch, Gogol Bordello

Aki hozzám hasonló szünet után lapoz a Novarock website-jára, találhat érdekességeket, előző hó végén jelentettek be ugyanis egy adag nevet a 2009-es fesztre. Először még tavaly év végén lett publikus, hogy jelen lesz a Toten Hosen és a Placebo, de ez azért még nem sok embert késztetett egyértelműen arra, hogy az osztrák határ felé vegye az irányt. Most viszont már néhány erősebb zenekart is felírhatunk a lineup listájára.

Jelen állás szerint a legnagyobb headliner, akivel viríthat a júniusi rockfeszt a Metallica lesz, és nézve az eddigi évek szokását, emellé valószínűleg még egy-két hasonló kaliberű név csatlakozhat, hogy minden napra legyen egy szenzáció. Bár a régi motorosok azért album szinten erősen vesztettek már fényükből, de Metallicát élőben hallgatni is egy olyan élmény, ami, ha valakinek nem volt még meg, itt bepótolhatja, talán érdemes.

A fiatalabb generáció képviseletével mondjuk szerintem sokkal többet nőtt a fesztivál vonzereje, tekintve, hogy olyan nevek jelentek meg a plakáton, mint a tavaly az év legjobb metál lemezét produkáló Slipknot, a gyilkos koncerteket produkáló Killswitch Engage, vagy a gypsy punk zenéjével egycsapásra világszenzációvá vált Gogol Bordello. Érdekes jelenség, hogy a tavalyi fellépése után idén is visszatér a mezőre a Disturbed, és a jóságok listájára írható még az idén új albummal jelentkező Mastodon is, ami 2009-ben az asztrál utazásokba belenyaló koncept lemezzel rukkol elő.

Hangulatkeltés gyanánt nézzetek Killswitch koncertvideót:


Killswitch Engage – This Is Absolution