— Zene

— 2009. September 6. 14:08

— Írta: Kalugyer Roland

Októberben Massive Attack lemez (de most tényleg!) (update)

A nagylemez még ugyan a távolba vész, végre érkezik egy Massive Attack kiadvány, amivel úgy tűnik, nem csak hülyítik a rajongókat. Alig több mint egy hónap múlva (október 5-én) ugyanis jön végre egy négy új számot tartalmazó EP, ami a Splitting The Atom névre hallgat, és közreműködői között megtaláljuk azokat, akiket eddig is gyakran emlegettek az új nagylemez kapcsán: Tunde Adebimpe (TV On The Radio), Guy Garvey (Elbow), a régi harcostársak közül pedig a jó öreg Horace Andy képviseli a nem indie, és Martina Topley-Bird a nem maszkulin vonalat.

Bár már jó ideje játszanak új számokat koncertjeiken, ez lesz az első alkalom, hogy új számokat adnak ki a legutóbbi Collected duplalemezes válogatás óta. Őszintén várjuk tehát, hogy a nagy trip-hop hullám Moby Dickje mire képes a visszatérő Portishead és Tricky albumokhoz viszonyítva, és hogy bejön-e majd az indie-vonalról érkező vérfrissítés. A végeredményről nálunk biztos olvashattok majd.

(Múlt héten ezzel volt tele az egész net, mi éppenséggel itt olvastuk.)

UPDATE: Közben ugyanitt felkerült egy meghallgatható track a négy közül, az Adebimpével felvett Pray For Rain, ami után az az érzésem, hogy nem csupán a borító alapján mondhatjuk majd el az új Massive Attackről, hogy az UNKLE hatása alá került. (Ne felejtsük el, hogy Robert “3D” Del Naja készítette a 2007-es év egyik legjobb lemezének, az UNKLE War Storiesának grafikáit.)

Mindezekkel együtt, több mint biztató, amit ebben a hét percben hallhatunk, és lelkesen várjuk, mi sül ki a távolba vesző nagylemezből.