— Zene

— 2011. April 28. 17:07

— Írta: Velkei Zoltán

Prosumer – Panorama Bar 03

A német Panorama Bar legújabb hivatalos mixét Achim Brandenburg, ismertebb nevén Prosumer állította össze, aki jelentős restanciáját dolgozza le ezzel, hiszen a rajongói már legalább három éve vártak erre a pillanatra. Nem is fognak csalódni.

Az Ostgut Ton a Berghain techno sötét fellegvárává alakult az évek során, idén mégis jobbnál jobb house megjelenésekkel pozicionálják át az imázsukat majdnem teljesen idegen területekre. Steffi retrospektív témaválasztású, de rendkívül modern szemléletű albuma után Prosumer jelentkezik most a Panorama Bar legújabb mixlemezével, ami nem csak frissíti Tama Sumo 2009-ben lefektetett irányelveit, de többször kitekint a kiadótól meglehetősen távol elterülő világokba is. A számlista tanúsága alapján végérvényesnek tűnik, hogy az USA visszahódította a house zenét; a tizenhét felvétel javát amerikai művészek adják. Olyan nagyságok művei szerepelnek a mixben, mint Theo Parrish, Morgan Geist, DJ Duke, vagy Romanthony, ráadásul az utolsó félórában Prosumer igazi időutazásra invitálja a hallgatót, és 1990 körüli Fingers Inc., J.T. Melody és QX-1 klasszikusokat rak fel, bónuszként pedig még egy tiszavirág-életű Jeff Mills projekt is újra életre kel.

A kiadvány így méltó párja, vagy kiegészítője a Wolf + Lamb vs. Soul Clap-féle DJ-Kicks összeállításnak, noha koncepciójában eltér attól. Míg az amerikaiak nagy hangsúlyt fektettek a jelen bemutatására, addig Prosumer tradícionális értékeket szem előtt tartva a múltat helyezi előtérbe. Végig jól kever és ízlésesen válogat, egyedül talán a félidő magasságában tér le a pályájáról rövid időre a brit Circulation egyik tech-house felvételének és Lil Silva jól ismert UK funky himnuszának mellékhatásaként (tudtuk eddig is, hogy Prosumer ezeket is ismeri, a jövőben nem szükséges bizonyítékokkal alátámasztania). Ezektől eltekintve viszont ez egy nagyon szép és egységes mix. Mindent megmutat, amiért 2011-ben nem csak a partizóknak érdemes house-t hallgatnia, arról nem beszélve, hogy egy olyan Steffi-exkluzívval indul, amivel csak az Everything But The Girl örökzöld tánczenei remixei említhetőek egy lapon.

Tracklist:

  1. Steffi – Sadness
  2. DJ Duke – Heard
  3. Hunee – A Leaf For Hand In Hand
  4. Soundso – Untitled
  5. Theo Parrish – Twin Cities
  6. Morgan Geist – Current
  7. Romanthony – The House O’ God
  8. Circulation – Sincerely (Creation Mix)
  9. Lil Silva – Pulse vs. Flex
  10. Soundstore – Take U
  11. J.T. Melody presents Tina Reneé – Prove It (Instrumental)
  12. Fingers Inc. – Music Take Me Up
  13. Oracy – Bass Mood
  14. i – L.T.B.C.Y.B.
  15. T.S.O.S – Over And Over
  16. Servo Unique – Let’s Swing It
  17. QX-1 – Love Injection (Inject Me Love Mixx)

Borító: