— Zene

— 2011. September 1. 00:16

— Írta: Velkei Zoltán

Scuba mixeli a következő DJ-Kickset

Paul Rose aka Scuba mixeli a !K7 neves DJ-Kicks-sorozatának a következő részét, és bár ennek elvileg örülnünk kéne, de a bejelentést mégis szkeptikusan fogadtuk. Elmondjuk, hogy miért – és persze megmutatjuk a borítót és a számlistát is.

Célszerű talán a számlista tanulmányozásával kezdenünk a bejegyzést, elvégre amiatt vannak kételyeienk:

  1. Sigha – HF029B2
  2. Surgeon – The Power of Doubt
  3. DBridge – For Tonight
  4. Badawi – Lost Highway (Incyde Remix)
  5. Peverelist – Sun Dance
  6. Until Silence – The Affair
  7. Addison Groove – An We Drop*
  8. Roska – Leapfrog
  9. Trevino – Shorty
  10. Beaumont – CPX11*
  11. Function – Two Ninety One
  12. Braille – Breakup
  13. Quest – Everybody in the Place
  14. Sigha – Let Me In*
  15. George FitzGerald – Shackled
  16. Jon Convex – Streetwalk*
  17. Mr Beatnick – Don’t Walk Away From My Love
  18. Boddika – Acid Battery*
  19. Marcel Dettmann – Captivate
  20. Arkist – Rendez-Vous (SCB Edit)
  21. Locked Groove – Drowning
  22. Recloose – Tecumseh
  23. Sigha – Where I Come To Forget
  24. Sex Worker – Rhythm of the Night
  25. Scuba – M.A.R.S.*
  26. Jichael Mackson – Gedons
  27. Rivet – Running S
  28. Recondite – Backbone
  29. Ludovic Vendi – Mental Bright
  30. Rivet – Slant
  31. Scuba – Adrenalin
  32. Sepalcure – Inside

A *-gal jelölt számok exkluzív darabok.

Harminckét szám, vagyis a UK bass mixlemezekre mostanság jellemző minél-többet-hetven-percbe elgondolás lett a nyertes ezúttal is, amivel nekem alapvető problémám van, konkrétan valahogy mindig azt érzem, hogy lemaradok a lényegről, amikor hat-nyolcperces zenékből legjobb esetben hármat hallok. Ezért csalódtam tavasszal Ramadanman mixében is, egyszerűen egy szám sem tudott igazán kibontakozni és megmutatni önmaga zsenialitását – mintha a lemezboltban tekert volna az eladó bele a trackekbe, úgy váltott a Hessle Audio fiatal dj-je. Ugyanettől félek előre ezzel a DJ-Kicksszel kapcsolatban is, mert nem kell nagyot matematikázni ahhoz, hogy belássuk: a tételek átlaghossza itt is csak valamivel két percen túl lehet.

Ráadásul csupa olyan szerző szerepel a számlistán, akivel a Kultblogon rendkívül sokat foglalkoztunk idén, ezért kötve hiszem, hogy különösebb meglepetésekkel szolgálhatna az összeállítás. A mixelő mellett írtunk idén Sigha, Surgeon, Beaumont, George FitzGerald, Jon Convex, Arkist és a Sepalcure bakelitjeiről is, és említés szintén foglalkoztunk Peverelist, Addison Groove, Roska, Boddika és Marcel Dettmann munkásságával. S bár tény, hogy a szett sok exkluzív zenét fog tartalmazni, de aki nem csak olvassa a sorainkat, hanem rendszeresen hallgatja is velünk az írásaink tárgyait, annak eléggé határozott elképzelése lehet arról, hogy mire számíthat.

S ez bizony egy DJ-Kickstől mindenképp csalódás. Mert ez a sorozat pont arról szól, hogy megelőzze a korát, új trendeket teremtsen, eddig kevésbé ismert irányzatokat állítson jó vágányra. Ehhez képest itt most leginkább valami nagy lemaradás gyors bepótlását érezni; konkrétan 2011 legmeghatározóbb művészei lettek felkérve, hogy azonnal dobjanak össze valami zenét Scubának. Igazából bármelyik sorozatban elférne ez a számlista és koncepció, de a DJ-Kickstől ennél sokkal többet várnánk, s éppen azért, mert az elmúlt tizenhat évben hozzászoktunk ahhoz, hogy mit hoz a sorozat. Persze félreértés ne essék, ezzel nem zárjuk ki, hogy egy színvonalas mixszel fog bővülni, csak egyszerűen nem fog illeni a többi közé – érdekes, éppen ezért nem foglalkoztunk a Motor City Drum Ensemble nyári kiadásával sem.

Még valami: a borító komoly? Szekrényes Viktor cimborámmal nagyon jól megállapítottuk, hogy pont olyan, mint valamelyik Global Underground borító a milleniumból, mondjuk Nick Warrennel a főszerepben.

Scuba DJ-Kickse októberben jelenik meg a !K7-en.