— Zene

— 2012. March 27. 13:59

— Írta: Velkei Zoltán

Squarepusher – kész az új album

Egyre több információ kerül napvilágra Squarepusher legújabb, májusban érkező albumáról. Megkaptuk a hivatalos számlistát, illetve vannak videóink és képeink is.

Tom Jenkison, avagy Squarepusher az utóbbi években sokak nagy döbbenetére inkább a rock világában próbált érvényesülni a maga sajátos módján, meglehetősen kevés sikerrel. Úgyhogy már csak ezért is örvendetes hír, hogy a művész a legújabb, Ufabulum című lemezén végre visszatér a gyökereihez, és saját elmondása szerint egy nagyon agresszív, ugyanakkor melódiákban sem szegény gyűjteményt hozott össze. Februárban már láthattunk egy tizenötmásodperces teasert, ami ugyan sokat még nem mutatott meg ebből, de az alapján a Daft Punk-utánzás sajnos megmaradt, amit csak megerősít egy nemrég felkerült live act részlet:


Squarepusher – Ufabulum live @ New York, 2012-03-15

Mindazonáltal a zene jónak tűnik a gyatra hangminőség ellenére is, a csomagolás pedig egyenesen fantasztikus lesz. A Warp piacra fog dobni ugyanis egy limitált bakelit kiadást foszforeszkáló borítóval, így mást fogunk látni fényben és sötétben (lásd a képeket lent). Ugyancsak járni fog ehhez egy hasonló póló is, illetve Enstrobia címmel egy háromszámos ep, további zenékkel (ez állítólag a cd-változathoz is mellékelve lesz). Megjelenés: május 14.

Számlista:

  1. 4001
  2. Unreal Square
  3. Stadium Ice
  4. Energy Wizard
  5. Red In Blue
  6. The Metallurgist
  7. Drax 2
  8. Dark Steering
  9. 303 Scopem
  10. Hard Ecstatic Shock