— Zene

— 2013. January 17. 08:47

— Írta: Kollár Dániel

Track review: MED feat. Georgia Anne Muldrow – Candlelight

Videót kapott a korábban Cadikkal is együtt dolgozó, Stones Throw Records-os M.E.D. Bang Ya Head című mixtape sorozatának egyik dala a harmadik etapról, a nagyon nyáresti Candlelight. Fülledt zene a fagyos esték ellenpontjaként, ami többeket felvonultat a Stones Throw All-Starsból.

Januárban talán a legnagyobb az igénye arra az embernek, hogy nyáridéző zenéket hallgasson – abból az egyszerű okból kifolyólag, hogy ilyenkor volt a legrégebben nyár, és ilyenkor lesz a legkésőbb is.  A stílusválasztás ekkor még a vájt fülűeknél is elnyúlhat a legramatyabb strandhouse-októl kezdve a petyhüdt tinirockokon át az agyonismételt West Coast rapklasszikusokig, mondván, mindegy hogy honnét, csak jöjjön némi instant napfény. Megbocsátható bűnök ezek ilyenkor. A Stones Throw Records három kulcsjátékosa, az mc M.E.D., a producer Oh No és az énekesnő Georgia Anne Muldrow egy kicsit jazzes, kicsit nyugati parti hangzású okosrap klippel jelentkezett az újév első napjaiban. Georgia Anne Muldrow-ról írtunk már a tavaszi lemeze kapcsán, tehetséges énekesnő, aki alá szeretnek top producerek top zenéket pakolni – akkortájt Madlib tette mindezt, ezúttal a szintén jelentős Oh No teszi.

Az instrumentál nyugodtan csordogál, a finom billentyűk és a smooth jazz minták nyáréjjeli, vízparti hangulatot varázsolnak, a nyáréjjeli vízpartokat pedig mindenhol szeretjük, legyen az éppen a Venice Beach, vagy egy kis dunai holtág. Muldrow hangja mélyebb töltetet ad a Candlelightnak, ahogyan az intellektuális M.E.D. szövege is jót tesz neki, teljessé formálja a kifinomult és békességet árasztó számot, ami véletlenül sem keménykedik, ugyanakkor nem hal bele saját nyugalmába. Ez utóbbi elég ritka kombó, januárban és júliusban egyaránt.


MED – Candlelight (feat. Georgia Anne Muldrow)