— Zene

— 2012. January 20. 17:36

— Írta: Velkei Zoltán

Új albumot ad ki Clark – töltsd le az első számot!

Tavasszal jelenik meg az új nagylemeze Chris Clarknak, aki az utóbbi években a Warp első számú kísérleti-techno előadójává lépett elő. A kiadvány az eddig kitaposott ösvényen halad tovább, a kattintás után az első publikus száma le is tölthető.

Clark a Warp egyik igazi nagy sikertörténete az előző évtizedből: 2001 és 2009 közt öt albuma jelent meg, s ezek kivétel nélkül óriási sikert arattak (a 2008-as Turning Dragonről és a 2009-es Totems Flare-ről írtunk mi is, mindkettőt nagyon szerettük). Nem is véletlen ennek fényében, hogy az intelligens/kísérleti/posztrave múltjával elhíresült Warp kiadó sok esetben már úgy kommunikálta a művészt, mint Aphex Twin utódját. Clark ugyan az utolsó pár lemezén végül más irányba ment el (kevesebb volt a befogadhatatlan kísérletezés, és több a tánctérre csalogató komplex ritmus), de még így is kétségkívül ő a Warp idm-szentháromságának ránk hagyott öröksége. 2009-ben a Totems Flare című albumának a megjelenése után azt nyilatkozta, hogy egy kicsit pihenni szeretne, és ennek megfelelően el is tűnt rendesen, most azonban – jó három évvel később – egy új albummal jelentkezik újra.


Clark – Com Touch (az új szám!)

Az április 2-án Iradelphic címmel érkező kiadvány tizenkét számot tartalmaz majd, és kettőben Martina-Topley Bird is közreműködik, aki Tricky nagy felfedezettje volt a kilencvenes években: énekelt a bristoli művész jó pár lemezén sőt, egy ideig jártak is. Emellett örvendetes hír, hogy a Com Touch című szám már le is tölthető ingyen és bérmentve, itt lehet beszerezni.

Borító:

Tracklist:

  1. Henderson Wrench
  2. Com Touch
  3. Tooth Moves
  4. Skyward Bruise/Descent
  5. Open ft. Martina-Topley Bird
  6. Secret ft. Martina-Topley Bird
  7. Ghosted
  8. Black Stone
  9. The Pining pt1
  10. The Pining pt2
  11. The Pining pt3
  12. Broken Kite Footage