— Zene

— 2009. January 16. 17:03

— Írta: Varga Csaba

Új Realistic Crew klip a Synchronra

Elkészült a Realistic Crew második videoklipje az új lemez első hírharangajként szolgáló Synchron című számhoz. Az első klipet már mutogattuk mi is korábban a tavalyi évzáró koncert kapcsán, az új klipet pedig megnézhetitek az Index zeneblogján.

Kommentárként csak annyit fűznék hozzá, hogy határozottan olyan érzésem van, hogy a Realistic már megint kihagyott egy ziccert. Egy ilyen kaliberű bandának, aminek az első lemeze kapásból osztatlan sikert aratott nem is csak magyar szinten, és a második albumát már egy nemzetközi szinten is a felső kategóriába tartozó stúdióban masterelik, bőven kijárna egy olyan videoklip, ami méltóan örökíti meg vizuális formában azt a zenét, amit produkálnak. A Synchron klipje ugyanis lehet, hogy kreatív vagy jópofa, és ha mondjuk egy ugri-bugri számhoz készült volna ahhoz, hogy a Viva nyomathassa a tini műsoraiban, akkor okés lenne, de ehhez a zenéhez, ezen a szinten már inkább csak gyermeteg.

A dologban nyilván benne van az is, hogy minden pénzbe kerül, költségvetés nincs, nadrágszíj van, annyit kell összehozni, amennyit a haverok megfaragnak baráti támogatás gyanánt, vagy legalábbis gondolom, hogy közrejátszanak hasonló frázisok, de ez engem itt és most, mint a klip nézőjét, az élmény befogadóját, vagy mint kritikust talán nem kell, hogy érdekeljen. Lett volna inkább egy sufni tuningból előállított animáció, vagy egy direkt lo-fi, koszos-füstös kézi kamerás anyag, ahol pont, hogy nem számít az, hogy egy mezei DV kamerával lett rögzítve (ami biztos, hogy az együttes közös háztartásában is akad).

Mindenesetre van egy ilyen, legalább lehet linkelni meg embeddelni, van a neten keresztbe-kasul hordozható, ingyenesen hallgatható mutogatnivaló, aztán majd csak akad egy audiovizuálisan érzékeny rajongó, aki azt mondja, hogy na majd én.