— Zene

— 2011. August 6. 18:11

— Írta: Velkei Zoltán

Új Sepalcure-bakelit az első remixekkel

Hamarosan új kiadvánnyal jelentkezik a Sepalcure, és ez lesz fennállásuk során az első, amin csak remixek kaptak helyet. A felhozatal rendkívül jó, a kattintás után bele lehet hallgatni a munkákba.

Praveen Sharma és Travis Stewart (aka Machinedrum) Sepalcure-projektje az elmúlt egy évben elég nagy népszerűségre tett szert azok körében, akik szeretik, ha a dubstepben felfedezhetnek valamit a régebbi korok meghatározó zenei irányzataiból is, legyen szó akár a downtempóról, vagy mondjuk a progresszív trance-ről. Ugyan a duónak eddig csak két bakelitje van, azok mégis elegendőnek bizonyultak ahhoz, hogy már most kultstátuszba emeljék őket. S nem kell már sokat várni a folytatásra, ugyanis augusztus 15-én érkezik, azonban új számok helyett az első, tavaly nyáron megjelent Love Pressure című kiadványnak a remixeit fogja tartalmazni. Ráadásul nem is akárkiktől: a kiadványon feltűnik XI, FaltyDL, Jimmy Edgar és Daedelus, a digitális változat pedig Lando Kaltól is tartalmaz egy átiratot, aki egyébként nemrég igazolt le a Hotflush-hoz, és már készül az igazi bemutatkozásával.

Mindegyik remix tisztes munka, képesek felnőni az eredetik mellé. Azért fogalmazok így, mert egyértelmű, hogy a szerzők nem azt tartották szem előtt, hogy teljesen új kontextusba emeljék át a Sepalcure-hangzását. Jobbára ugyanabban az univerzumban kalandoznak úgy, hogy mindenki hozzátette a saját receptjét, vagy csavarását a számokhoz. Például FaltyDL remixében a dobritmika lett hangsúlyosabb, Daedelus pedig a tőle megszokott rave-elemekkel emelte ki a vokálos részeket. Egyedül Jimmy Edgar mert bátrabban kísérletezni; az ő interpretációja egy electrós house felvonás, és az is elég jó.

A Sepalcure Love Pressure Remixed c. ep-je augusztus 15-én jelenik meg a Hotflushon.