— Zene

— 2012. July 11. 15:41

— Írta: Velkei Zoltán

VA – Electronic Explorations

Ritkán ajánlunk valamit kifejezetten megvásárlásra, az Electronic Explorations-válogatással kapcsolatban viszont muszáj kicsit rábeszélősnek lennünk: ez az a pakk, amivel mindenkinek rendelkeznie kell a gépén.

Rob Booth 2007 végén indította el az Electronic Explorations című podcast-sorozatát, és mára az egyik ilyen legnagyobb kezdeményezéssé nőtte ki magát. Több mint 200 epizódot tudhat a háta mögött, és mindenki játszott nála, aki számít. Nem akarok nagy felsorolásba kezdeni, de elég csak megnézni, hogy az elmúlt fél évben többek közt kik tették tiszteletüket a műsorban: The Black Dog, Radioactive Man, King Cannibal, Emika, Lucy, Bong-Ra, Ancient Methods stb. Úgyhogy, túlzások nélkül állíthatjuk, hogy az Electronic Explorations az egyik legelőremutatóbb és legizgalmasabb podcast-sorozat napjainkban, frissességével és léptékével tényleg csak a Resident Advisor, vagy a Fact versenyezhet.

Emiatt pedig nagyon megörültem annak, amivel Booth felvezette a nyarat: bejelentette ugyanis, hogy elkészült az első hivatalos válogatása, amin kizárólag exkluzív és vadonatúj felvételek hallhatók számos művésztől, aki eddig játszhatott nála. Ez még önmagában talán nem akkora hír, az viszont nagyon odavert, amikor kiderült, hogy összesen 61(!) felvétel hallható ezen több mint öt és fél órában, az egész csomag pedig 5 fontba kerül (~1800 forint). Nem akarom beszúrni ide a számlistát, mert semmi értelme, kattintson mindenki ide, nézegesse, hallgassa meg a zenéket, és azt javaslom, hogy vásárolja meg a csomagot, mert megéri, és ennyivel igazán lehet támogatni valakit, aki ekkora elkötelezettséggel és lelkesedéssel csinál valamit évek óta.