— Zene

— 2011. July 11. 21:15

— Írta: Varga Csaba

Videó: Africa Hitech – Out In The Streets

Májusban megjelent az Africa Hitech nagyon várt és kritikusok által is elismert debütlemeze, június végén pedig egy új videó készült kísérőnek. A klip eredetileg egy kisfilm volt, és mondhatjuk, hogy sikeresen csiszolták össze a súlyos zenét a kissé kattant sztorival.

Az Out In The Streets-re készült videó a Sixty40 csapat agyszüleménye, amelynek neve azt a filozófiát tükrözi, hogy csak az idejük 60%-át fordítják kereskedelmi melókra, a másik 40%-ban pedig indie projekteken dolgoznak. (Jó kérdés, hogy erre a videóra melyik patront füstölték, de talán jutott rá mindkettőből.) A kisfilm története szerint a jövőben, amikor már élő-gondolkozó robotok látnak el mindenféle hétköznapi feladatokat, negatív előjelet kap az újrahasznosítás, ugyanis ez egy lélekölő, degradáló folyamatban fosztja meg a gépeket a szellemüktől. Ezért a háztartási robotok a vég közeledtével, glitches rángatózó mozdulatok közepette önszántukból ugranak a halál torkába, hogy inkább így érjék el a robot-túlvilágot.

A vizuálos csapat saját elmondása szerint szoros együttműködésben dolgozott a producer duóval, és közös munkával faragták egybe a videót és a zenét, ahol a folyamat során mindkettő hajlott egy keveset, és így született végül egy leginkább zenés rövidfilmre hasonlító produktum. Ez a hosszú körmondat lehet, hogy igaz, az viszont még igazabb, hogy beteg kis szörnyet faragtak ezek itt közösen.


Africa Hitech – Out In The Streets