— Zene

— 2008. July 3. 14:41

— Írta: Várnagy Szabolcs

Volt Fesztivál 2008 – 0. és 1. nap

Elkezdődött a Volt Fesztivál, és már túl is vagyunk a felvezető szakaszon. A nulladik nap, mint minden fesztiválon, itt is sorbanállással és dünnyögéssel tellt, de szerencsére helyreállt a világ rendje, miután összetákoltuk a sátrakat és kineveztük András bá’ pincéjét a főhadiszállásunknak. Majd a fesztivál területén belül is elindult a sörellátás, aztán kaptunk Brains koncertet, így összességében kellemesen indult a Volt. Katt beljebb!

Valahogy a kapunyitást egy fesztiválon sem sikerül normálisan megoldani. Most épp a jegyeket nem akarta elfogadni a számítógép, ami nekünk plusz egy órányi tűző napon ácsorgást jelentett, csak hogy ezek után még egy órát várjunk, hogy bejussunk. A beengedő biztonsági emberek igazán alapos munkát végeztek, az ánuszvizsgálaton kívül mindent bevetettek, hogy megtalálják a fesztiválozók rejtett katanáit, olyannyira, hogy még a baseball sapkát is levetették az ember fejéről. Viszont a közös szenvedés némileg összekovácsolja az összezsúfolva izzadó ismeretlen embereket, így a tömeg egyként sóhajtott fel, amikor az egyik pórul járt delikvens 3 decis Hubertusa a kukában landolt, egy szívfájdító reccsenést produkálva a konténer alján.


Fotók: sziget.hu/volt

A sátorozást követően a nulladik nap további része a “Szia, honnan van a söröd?” kérdésre válaszolgatással tellt, ugyanis a fesztiválon csak egy helyen lehetett hozzájutni. Ugyanitt, a CIB sátorban, before party is volt, ahol a dj gonosz módon lejátszotta az összes partislágert, Prodigy-tól Underworldig és Rammsteintől Blink 182-ig. A szó legszorosabb értelmében repültek a székek a buliban, és két perc alatt átjárt mindenkit a fesztiválhangulat.

A gyakorlott Voltozóknak biztos megvan a maguk kedvenc helye a városban, ahol az unalmas délutánokat némi olcsó ital vedelésével tengethetik. A mi ilyen helyünk az András pince. 500 forint környékén jár egy liter bor, ami ráadásul nagyon finom is. Beülős, hűs pince, fölötte kerthelység, azt hiszem, ennél többet nem kell mondanom. Remek hely.

A programot elnézve az első nap volt a leglazább, ez volt a bemelegítő. Kezdtünk egy Mystery Ganggel, de nem maradtunk sokáig, hisz át kellett érni Brainsre, ami egyszerűen zseniális volt. Teljesen szétcsapták a tömeget a koncert végi durvulásnál, ahol mindenki ugrált és visított. A Brains egy hihetetlen korrekt, 10/10-es produkciót nyújtott. Ha a nyáron valahol beléjük botlanátok, mindenképp hallgassátok meg!


Mystery Gang

A fesztiválon amúgy kellemes létezni, a sok fának hála nem halunk meg a melegtől, és el vagyunk látva minden földi jóval. Név szerint sörrel, Rézangyal pálinkával, és minden nem túl józan fesztiválozó álmával, a rágható örömmel, azaz churrossal (tudjátok, kis rudacska, kívül csupa cukor, a tészta is édes, benne pedig csoki/karamell/lekvár).

A kellemesen lassú indulás után a következőkben már jóval sűrűsödni fognak a programok, mára metálkodásnak Blind Myself és Subscribe van tervezve, majd egy kis drum and bass pörgés Roni Sizera, aztán Cypress Hill.

Stay tuned, holnap mesélek!